Glazen ei 2023

Eindstand bekend!

Na alle rekeningen te hebben voldaan en de laatste centen te hebben geteld zijn wij uitgekomen op ruim €15.000,-

Hartelijk dank voor uw deelname aan deze editie van het Glazen Ei

 

 

Voor een verslag van de finale klik dan Laatste uur verslag live omroep Tholen

Voor een verslag van het opsluiten van de dj’s klik dan Verslag opsluiten dj’s in het glazen ei

 

10 jaar na dato keert het iconisch evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug in Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de 4de keer het evenement. In juni 2022 opende de deuren van het Stavoord6huis in Sint-Annaland. De reacties van de families die inmiddels herinneringen hebben gemaakt zijn hartverwarmend. Doelstelling van de stichting is dat deze gasten vrij zijn van kosten van verblijf. Om te zorgen dat dit zo blijft, zamelt de stichting geld in middels activiteiten. 

Met Pasen is het dus weer zover. Het Glazen ei wordt ditmaal gebouwd in dorpshuis de Vossenkuil. Daar worden de dj’s weer voor 5 dagen opgesloten en kunnen de mensen plaatsjes aanvragen. De uitzendingen vinden plaats via Omroep Tholen. De vrijwilligers van Omroep Tholen maken de uitzendingen mogelijk via de ether en via de websites. 

Het zaalprogramma is zeer divers en er is voor iedere bewoner van het eiland wel een leuke activiteit.

Het programma tot zover: 

Donderdag 6 april  – Opening

Aanvang 19.30u

De Dj’s worden deze avond om 20.00u opgesloten door burgemeester Marleen Sijbers.

Muziekavond m.m.v. oa: Oud-Vossemeerse muziekvereniging, Popkoor Voix, Toeval en het Schorrekoor. Deze avond is een feest van herkenning. Muziekstukken, zangers en zangeressen van theaterspektakel het Geheim en Inspire2 live zullen de revue passeren. 

 

Vrijdag 7 april – VRIJMIBO

’S morgens paasviering basisscholen ’S middags leerlingorkesten van O.V.M.

Vanaf 16.00u zal de organisatie van de Vrijmibotho het heft in handen nemen met een keur aan live acts en aansluiten dj’s 

 

Zaterdag 8 april  – Superzaterdag

In samenwerking met Stichting Fietsen op Tholen is er die dag de Keetie van Oosten-Hage classic. Deze wordt gecombineerd met divers routes voor Gravelfietsen/Mountainbikes en ook geschikt voor de E-bike. De diverse tochten vertrekken vanuit dorpshuis de Vossenkuil tussen 09.00u en 11.00u.

 

Om in te schrijven klik dan HIER

We zijn ook zeer blij met de komst van Woodworks! Zij zullen omstreeks 14.00 een optreden verzorgen op het podium en in de studio. Zij zijn al eerder bij ons te gast geweest en u kun ze ook kennen van festival Hrieps!

’S Middags vanaf 14.30 – 17.00 u

Hollandse middag m.m.v. Harold Mieger, Monique de Rooij en natuurlijk onze eigen Anita en Ed!

 

Harold Mieger

Monique de Rooij

Daarnaast verzorgt DH17 een whiskeyproeverij.

U kunt inschrijven voor de whiskeyproeverij via de button –> Hier inschrijven

Omstreeks 16.45 zal carnavalsvereniging de Vlooientrappers een bezoek brengen aan het Glazen Ei.

 

Coverband Perfect Pitch zorgt vanaf 21.00u voor een avondvullend muziekprogramma. 

 

 

Zondag 9 april – Paasbeste Zondag

Gedurende 1ste en 2de paasdag verzorgd Astrid Brouwers workshops hout branden.

 

Inschrijven voor de diverse workshops kan HIER

U kunt in de webshop van Astrid kiezen voor diverse tijdslots op beide dagen.

In de middag start om 14.00u : The Acoustic company, een drietal met keyboard (Hans van Zee), Gitaar (Kees Wondergem) en zang (Ron Moerman). Deze laatste presenteert op vrijdagavond ook de muziekcarrousel bij Omroep Tholen.

 

Om 15.00u is er live muziek van Anne en de Zeeuwse kofferband.

Onder het genot van een Belgisch biertje kan iedereen tevens genieten van Parijs Roubaix op groot scherm. We hebben tevens een optreden van Uncle Sams jazzband.

 

 

Maandag 10 april – De finale

‘s morgens brengt de paashaas een bezoek aan het glazen Ei en gaan we met de kinderen dansen met Juf Roos.

In de middag verzorgt de 17-jarige singer-songwriter Nienke Dingemans een optreden. Dit jonge blues talent uit Ossendrecht heeft onlangs een eigen cd uitgebracht en er gloort een gouden toekomst.

Nienke Dingemans is een Nederlandse singer songwriter. Ze wordt gezien als 17-jarig bluestoptalent maar haar muziek  is veel breder: van blues tot soul en van country tot jazz.

Na het succes van haar debuutsingle ‘Tennessee River’ kwam in 2021 Nienke’s EP ‘Devil On My Shoulder’ uit op Howlin’ Chicken Records. Nu tourt ze langs de Nederlandse en Vlaamse theaters ‘Hoe een meisje van 14 de blues kreeg’ met Verbraak | van Bijnen. En werkt aan een nieuwe plaat: ‘(Ain’t No) Hollywood Girl’.

Nienke Dingemans heeft ondanks haar jonge leeftijd een krachtige en doorleefde zangstem met karakter. Met haar eigen liedjes gaat het ineens snel: festivals, Radio Veronica,

live interview NPO2 bij North Sea Jazz, nominatie voor beste CD door de Dutch Blues Foundation, een column van Mart Smeets in de VARA-gids volledig gewijd aan haar EP…

…U kunt nu nog nét zeggen dat u haar zag ‘toen ze nog niet doorgebroken was’!!

De afsluiting van het glazen ei 2023 is spectaculair met FRAGMENT LIVE

Aanvang 17.00u

Voor het bewaken van de juiste sfeer is de vaste DJ van Stavoord6 Jhonny Goldsworth alle dagen van de partij.

De komende weken zullen we het programma nog verder aanvullen en uitgebreid toelichten op onze website en sociale media.