Comite van aanbeveling – onze ambassadeurs

Ontmoet onze trotse ambassadeurs, Bert en Gina Coelers, de gepassioneerde eigenaren van restaurant Buutengaets. Sinds de oprichting van Stichting Stavoord6 hebben zij zich onvermoeibaar ingezet. Drie culinaire avonden, frequente deelname aan onze evenementen, en tijdens de Covid-19 periode leidden zij ons naar de populaire Surstromming challenge, die veel inkomsten genereerde. Als erkenning voor hun buitengewone toewijding dragen Bert en Gina met trots de titel “Ambassadeur van Stavoord6”. Bert en Gina, nogmaals hartelijk dank voor het zijn van ware ambassadeurs van Stavoord6!

 

De inwoners van de gemeente Tholen hebben Stichting Stavoord6 in hun hart gesloten. En niet voor niets, want al sinds 2011 zetten de vele vrijwilligers van Stavoord6 zich in om geld in te zamelen voor ernstig zieke mensen. Enerzijds voor onderzoek, maar ook voor de realisatie van een vakantiehuis op Chaletpark Krabbenkreek in Sint-Annaland. Zo kunnen mensen met een slechte levensverwachting met hun geliefden genieten van kostbare tijd met elkaar en samen herinneringen maken. De realisatie en het gebruik van het vakantiehuis is alleen mogelijk door de tomeloze inzet van vele vrijwilligers en met de steun van onze inwoners en bedrijven. Dank aan iedereen die zowel in het verleden als in de toekomst een bijdrage levert of heeft geleverd aan dit waardevolle initiatief.

Met volledige instemming en steun van ons gemeentebestuur heb ik met zeer veel enthousiasme plaats genomen in het comité van aanbeveling van Stichting Stavoord6. Ik wens de stichting, ook namens al onze inwoners, het gemeentebestuur en al onze ambtenaren veel succes met alle mooie activiteiten die zij in de toekomst nog gaan organiseren. Laten we samen, ieder vanuit zijn eigen kracht en rol, blijven werken aan de mooie doelstelling van de stichting. Dus beste inwoners en bedrijven: denk mee, werk mee en blijf de stichting ondersteunen. Dit verdienen de vrijwilligers maar bovenal onze zieke medemens die dit zo hard nodig heeft.

Burgemeester Gemeente Tholen Mw. Marleen Sijbers

 


Gemeente Tholen
Stichting Stavoord6 is een begrip in de gemeente Tholen en ver daarbuiten. Ik heb persoonlijk veel waardering voor de vele enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het goede doel. Het is voor mij dan ook een eer deel te mogen uitmaken van het comité van aanbeveling.
Het hele jaar door organiseert de stichting een scala aan activiteiten. Het is geweldig dat de stichting veel steun krijgt vanuit de Thoolse samenleving, de scholen en ook vanuit het bedrijfsleven. Het begon allemaal met de beklimming van de Alpe d’HuZes. Het gevoel van “wij willen meer doen ” werd steeds sterker. Vanuit dit gevoel wordt er nu hard gewerkt aan de realisering van een vakantiehuis voor mensen met een slechte levensverwachting in gemeente Tholen. Zieke mensen nog één keer een mooie herinnering meegeven. Daar willen we toch allemaal onze schouders onder zetten?
Ik wens stichting Stavoord6 veel succes toe met het organiseren van alle activiteiten en de realisatie van die ene grote wens: de bouw van het vakantiehuis.

Ger van de Velde- de Wilde
Oud Burgemeester gemeente Tholen

 

Photoshoot Burgemeester Nuis van de gemeente Tholen.

 

De gemeente Tholen is trots op Stavoord6! De stichting organiseert jaarlijks tal van activiteiten in de strijd tegen kanker. Het Glazen Ei, spinningmarathons, gezinsfietstochten; duidelijk is dat Stavoord6 midden in de maatschappij staat en probeert een ieder aan te spreken, waarbij fietsen centraal staat. Het is bewonderenswaardig met hoeveel passie en enthousiasme de vele vrijwilligers dit doen. Vrijwilligers zijn tenslotte het cement binnen de samenleving, iets waar onze gemeente veel waarde aan hecht. Natuurlijk zijn ook alle bedrijven die iets doen voor de stichting onmisbaar. Uit die betrokkenheid blijkt wel hoe het leeft onder de Thoolse inwoners en bedrijven. Ook kinderen en zelfs complete schoolklassen voelen zich betrokken en zetten zich in om hun steentje bij te dragen.

 

Een van de hoogtepunten de afgelopen jaren was het beklimmen van de Alpe d’HuZes. Dit, en al die andere initiatieven, maakt dat wij als gemeente trots zijn dat deze stichting in onze mooie gemeente zo sterk vertegenwoordigd is.

 

Ik wens Stavoord6 alle succes!

 

W. Nuis

Oud Burgemeester van Tholen