Stavoord6 gaat voor realisatie verblijf voor mensen met slechte prognose

De stichting Stavoord6 gaat zich inzetten voor de realisatie van een luxe vakantiehuis op Tholen voor ernstig zieke mensen en hun naasten. Na twee succesvolle actiejaren voor Alpe d’Huzes willen de leden zich nu gaan richten op een lokaal initiatief. Stavoord6 wil een plek realiseren voor mensen die ernstig ziek zijn en die zo samen met naasten in een comfortabele omgeving met elkaar kunnen genieten van een midweek of langere vakantie. Het gaat – in tegenstelling tot een hospice – om een verblijf zonder zorg. Om de bouw van het “StaVoord6 huis” op Tholen voor elkaar te krijgen hoopt de stichting de komende jaren op veel medewerking van het bedrijfsleven, scholen, instellingen, de recreatiesector, horeca en alle mogelijke dienstverleners. Er zijn niet alleen bouwstenen nodig, maar ook allerlei diensten. Om zomaar wat voorbeelden te noemen: het aanbieden van een boodschappenpakket door een lokale supermarkt, het inrichten van een sauna in het huis, een schoonmaakbedrijf dat het huis wil reinigen, een aanbieder van elektrische fietsen etc.

Steentje bijdragen

De stichting streeft ernaar om in 2016 te kunnen starten met de bouw van het huis. Het bedrijf Timek bouwmanagement gaat helpen bij het ontwikkelen van het concept. Stavoord6 hoopt middels de bouw van dit Stavoord6huis een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van patiënten in hun laatste levensfase. Een mooie herinnering is volgens de stichting één van de dierbaarste elementen. Stavoord6 wil daar graag haar “steentje” aan bijdragen.

De eerste actie voor dit nieuwe initiatief is op vrijdag 28 november 2014. Bij Salus Healthclub in Tholen wordt dan een zes uur durende spinningsmarathon gehouden. Inschrijven kan bij de sportschool of via de email: info@stavoord6.nl

Bron: Omroep Tholen