StaVoord6huis

Het was wat stilletjes rondom stichting Stavoord6, maar achter de schermen werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan een stappenplan voor een vakantiehuis voor ernstig zieke mensen en hun naasten. Tijdens de Kaoiedag in Sint-Annaland wordt het nieuwe activiteitenprogramma gepresenteerd. “Het hoofddoel is natuurlijk geld inzamelen. Tegelijkertijd willen we iets terugdoen voor de gemeenschap. Die combinatie probeerden we altijd al te maken en breiden we nu verder uit”,vertelt voorzitter Ivo Slokkers.

De aftrap is zaterdag 21 juni tijdens de Schout & Schepenenrace. Vanaf 11.00 uur staat Stavoord6, samen met diverse andere stands, op het havenplateau voor de Kaoiedag. “We geven de mensen graag uitleg over wat er precies te gebeuren staat met het huis, al moeten we nog heel wat knopen doorhakken. Zo is nog niet bekend of we gaan voor nieuwbouw of voor bestaande bouw, zelfs de locatie staat nog niet vast. Maar het huis gaan we bouwen!”

Programma 

De allereerste activiteit staat gepland op 22 en 23 augustus, eveneens rondom de Setallandse haven. “Dan vindt namelijk de 24 uur van Sint-Annaland plaats. De uitdaging is hierbij om urenlang rondjes te rijden. Het wedstrijdelement staat niet voorop, je moet het vergelijken met een Ride for the Roses of een Alpe d’HuZes. Meedoen en je inzetten voor het goede doel staan voorop.” Overdag kan men ook meedoen aan een beach soccer-toernooi, op een braakliggend terrein in de Suzannapolder. Mensen reageren echt superenthousiast, vertelt Ivo verder. “Zo heeft zich al een team aangemeld, terwijl de inschrijvingen officieel nog niet eens geopend waren!”

Culinair en spinning

Zaterdag 13 september staat de tweede activiteit op de kalender: voor de tweede maal kan men in Sint-Maartensdijk op de fiets stappen voor de Goedhart toertocht en zo een steentje bijdragen aan de bouw van het Stavoord6huis. In november eindigt de stichting met een dubbele klapper. Zaterdag 22 november vindt de culinaire avond plaats, ditmaal bij de Buutengaets in Sint-Annaland. “Er is plaats voor zo’n honderd personen, dus het aanbod is beperkt. Na de maaltijd vindt er bovendien een veiling plaats. Verschillende Zeeuwse kunstenaars stellen hiervoor werken beschikbaar”, aldus Ivo. Vrijdag 28 november sluit de bekende spinningmarathon de activiteiten van Stavoord6 af. “Het is alweer de vierde keer dat we deze activiteiten organiseren, maar mensen blijven er naar vragen. Het is ook altijd ontzettend gezellig. We gaan het evenement uitbreiden met een FIFA-voetbalspel. Degenen die niet van fietsen houden, kunnen dit jaar dus op de spelcomputer ook een ‘sportieve’ bijdrage leveren.”