Marathon New York

fatima3

Mijn naam is Fatima de Ron en ik kom uit Steenbergen. Sinds 2012 ben ik betrokken bij Stichting StaVoord6. Ik werkte toen op een sportschool waar een aantal teamleden deelnamen aan de RPM-lessen. Buiten de gezellige aanwezigheid in mijn lessen, gaf ik ook weleens een speciale klimles ter voorbereiding op de befaamde Alpe. In die tijd werd ik gevraagd om mee te gaan, maar ik vond het nogal wat zo’n berg beklimmen… Het teamgevoel was zo sterk dat ik heel graag een onderdeel werd van deze bijzondere stichting. Daardoor beloofde ik om in 2013 mee te gaan. In mijn “rugzakje” nam ik mijn lieve vriendin Fredy mee, die op dat moment een keihard gevecht aan het leveren was tegen de ellendige ziekte die begint met de letter K….. Wat een ervaring was dat! 2 keer heb ik de Alpe beklommen. 1 keer op de fiets en 1 keer te voet.

De bekende slogan “Opgeven is geen optie`’ is misschien wel 20 keer door mijn hoofd gegaan, want wie was ik om te klagen over pijn en afzien terwijl degene waar ik het voor deed dat niet deed. Het gevoel je missie volbracht te hebben is geweldig en zorgt ervoor dat die euforie overgaat in de vraag ” Wat kan ik nog meer doen dan dit?”. Daar boven op die berg is het idee geboren om een marathon te gaan lopen, maar dan wel in de door mij zo geliefde stad New York. Toen Fredy in 2014 haar strijd verloor, werd de drang om dit te gaan doen alleen maar groter. Een eerbetoon aan dit fantastische mens en een stukje verwerking… Dus op 15-01-2015 schreef ik me in, individueel, zodat ik een sponsoring op kon zetten voor een bijdrage aan Het Stavoordhuis. De kans om ingeloot te worden is 18,2%, dus het woord spannend is een understatement… Op 03-03-2015 kreeg ik het verlossende woord “ACCEPTED” in beeld op mijn New York City Marathon account. Pfff…wat een opluchting! Tranen van geluk, een lach van blijdschap, maar ook ongeloof. Ik heb het mailtje tientallen keren gelezen “Congrats, you’re in!!!”

Het duurt nu nog zo’n 45 dagen tot 1 November. De spanning stijgt, maar ook de steun, het onvoorwaardelijke vertrouwen in het slagen van mijn missie, de fantastische steunbetuigingen bij de stortingen van de sponsorbedragen en zo nog veel meer, maken dit een bijzondere reis met een gouden randje. Op dit moment is er bijna €800,00 aan sponsorgeld gedoneerd. Dat doet me enorm goed. Het zal een zware en emotionele uitdaging worden. 42 km en 195 meter is lang, maar met Fredy in mijn gedachten en in mijn hart, mijn dochter Kelsey die op me wacht bij de finish, met de steun van mijn familie, vrienden en deelnemers uit mijn lessen en natuurlijk niet te vergeten de steun van Team Stavoord6 komt het goed. New York here I come!!!

Als u op de bijgevoegde knop drukt dan komt u automatisch op de donatiepagina. Hartelijk dank!

 

Doneren